LMS Test.Lab 12 Yenilikler – Akustik


LMS Test.Lab 12 versiyonuyla birlikte akustik modülünde yer alan yenilikler ;

Ses Gücü Sonuçlarını Sayısal Olarak Elde Edin
Yeni geliştirilen yöntem ile sayısal sonuçlar almak mümkün. Belirli bir alanı renk haritası üzerinde seçerek o noktadan ne kadar ses gücü yayıldığını anında görebilirsiniz. Böylece gürültü kaynağı tespiti mühendislik çalışmalarınız için de kullanabileceğiniz bir araç olacaktır. Ayrıca birkaç tıklamayla sonuçları diğer sonuçlar veya hedefler ile karşılaştırabilirsiniz.

Daha Tutarlı Gürültü Kaynağı Bulma ve Gürültü Filtreleme

Birçok gürültü kaynağının mutlak ses seviyelerini gösteren gürültü haritalarını unutun. Koherent gürültü haritası özelliği sayesinde sizin referansınız ile uyumlu olan gürültü elemanları dışındaki seslerin filtrelenmesini sağlayabilirsiniz. Örnek olarak makaralar üzerinde duran bir otomobilin rüzgar tüneli testine girdiğini düşünürsek elde ettiğimiz sonuç kırmızı noktalar yığını ile belirtilen gürültü kaynakları olur. Ancak analiziniz için istediğiniz bölgeye (örneğin windshield/ön cam üzerine) uygulayacağınız gürültü filtresi ile lokal olarak daha detaylı inceleyebilirsiniz. Bununla beraber bağlantılı olmayan çoklu kaynakların olması durumunda gürültü filtresi ile katılım analizi (contribution analysis) sayesinde farklı kaynaklardan yayılan toplam gürültüye etkilerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca LMS Test.Lab HD Acoustic Camera ile referans alacağınız sinyali direkt olarak ölçebilirsiniz.


Gelişmiş Özellikler ile Daha Rahat Analiz

Doğrudan dışa aktarım özelliği ile LMS Test.Lab HD Acoustic Camera hologramlarını LMS Test.Lab Geometry’ye aktararak vakit kazanabilirsiniz. Yeni tonalite metriklerini renk kodlu grafikler veya waterfall gösterimleri ile hem stationary hem de non-stationary sinyalleriniz için kullanabilirsiniz. Daha doğru ses değerlendirmesi ile gürültü kaynaklarını dengeleyebilirsiniz, bu sayede kullandığınız donanım, hoparlör veya kulaklık kaynaklı tekrar oynatma etkisini ortadan kaldırabilirsiniz.

LMS Test.Lab 12 Yenilikler – Structures
LMS Test.Lab 12 Yenilikler – Desktop ve General Processing

Posts created 104

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top