Simcenter Testlab 18 Yayınladı

Simcenter Testlab 18 Yayınladı: En iyi 5 yeni özellik

Simcenter Testlab 18’in yeni sürümü resmi olarak duyuruldu ve yeni sürüm, var olan özelliklerin geliştirmelerinin yanında, yepyeni bazı güçlü özellikleri de yanında getiriyor.

Simcenter Testlab, bildiğiniz üzere Simcenter portföyünün yeni bir ürünü değil, zaten LMS Test.Lab olarak oldukça geniş bir çevrede test tabanlı mühendislik çözümleri ile bilinen yazılımımızın gelişmiş halidir. İsim değişikliğinin nedeni, 5 yıl önce LMS firmasının Siemens bünyesine katılmasının ardından, LMS ürünlerinin Siemens yazılım portföyüne entegrasyonundan daha çok, yeni yazılımın, eski sürümlerinin çok daha ilerisine evrilmiş olmasının getirdiği bir gereksinim olduğunu düşünüyoruz.

Bu yazımızda da, yazılımımızın en çok kullanılan özgün işlevlerini seçtik ve neden bu işlevleri özel bulduğumuzu kısaca açıklamaya çalışacağız.

1. Simcenter Testlab Neo, daha eğlenceli bir kullanım sunuyor

Simcenter Testlab Neo nedir? Neo platformu, klasik test tabanlı mühendislik platformumuz daha fazla üretkenlik ve daha fazla güven vermek üzere geliştirilmiştir. Neo, yeni veri toplama, analiz ve modelleme deneyimleriyle uzun yıllardır yapılan mühendislik uygulamalarının sonucunda ortaya çıkmıştır.

Karmaşık analiz prosedürleri ile uğraşmak mı? Raporunuzdaki bir ayrıntıyı değiştirmek için veri kümelerinize geri dönmek zorunda kalmaktan sıkıldınız mı? Simcenter Testlab Neo, sıkıcı çalışmaları basit adımlara dönüştüren özelliklere sahip.

Örneğin, Süreç Tasarımcı’sını (Process Builder) kullanarak analiz prosedürünüzü birkaç tıklamayla tanımlayabilirsiniz. Bir prosedür oluşturmak için analiz adımlarını seçin, sürükleyin ve bırakın, ardından çalıştırın. Tabii ki tercih etmeniz durumunda, yazılım aracılığıyla her zaman standart olarak yazılım içerisinde bulunan prosedürlerden birini de çalıştırmak üzere seçebilirsiniz.

Simcenter Testlab Neo aynı zamanda inanılmaz bir raporlama aracıdır. Tüm zorlu test ve analiz çalışmalarından sonra, sıkıcı raporlar oluşturmayla uğraşmalı mısınız? Raporu oluşturduktan sonra bile, rapor içerisindeki bulguları vurgulayabilirsiniz. Simcenter Testlab Neo, Microsoft Word’de raporları doğrudan değiştirmenize veya özelleştirmenize izin verir, ister analiz ayrıntıları yakınlaştırmak istensin, isterse bir eğrinin rengi değiştirilsin.

2. Model tabanlı sistem testi, simülasyon ile testi birleştirir

Test ve simülasyonun farklı disiplinler olduğunu düşünüyorsanız,bunu tekrar düşünmelisiniz. Model tabanlı sistem testi (MBST), her iki disiplini benzersiz bir şekilde birleştiren, test ve simülasyona yönelik yeni bir yaklaşımdır. Model tabanlı sistem testi, veri kümelerinizin tüm ürün geliştirme döngüsü boyunca tutarlılığını sağlar.

MBST birçok farklı özellik ve işleve dönüşür. Tek bir tanesini söylememiz gerekirse o da,
Simcenter Testlab Amesim Sketch Viewer yardımıyla 1D modellerinden simülasyonu sonucunda oluşturulan verilere tamamen kesintisiz bir şekilde Testlab içerisinde erişilmesinin mümkün olması olabilir. Daha sonra bu verileri analiz etmek içinç Süreç Tasarımcısı’nı (Process Builder) kullanabilirsiniz.

Simcenter Testlab

Peki bunun size yararı ne olacak? Verileri kolay ve sorunsuz bir şekilde aktarma, simülasyon ve test sonuçlarını ilişkilendirmek için harcadığınız süreyi önemli ölçüde azaltmanıza yardımcı olur. Ayrıca, farklı veri işleme metotlarından kaynaklanan hataları ve belirsizlikleri ortadan kaldırabilirsiniz. Kısacası artık test ve simülasyon verileri aynı şekilde işlenebilir.

3. Dayanıklılık testi artık tamamen entegre baştan sonra bütün bir süreçtir

Baştan sonra bütün bir dayanıklılık testi ne anlama geliyor? Bu, test ekiplerinin tipik bir test sürecinin her adımını, kanal kurulumu ve ölçümlerden, doğrulama, konsolidasyon, analiz ve raporlamaya kadar tüm süreçlerin aynı ortamda yapıldığı anlamına gelmektedir. Veri dönüşümüne gerek kalmadan, tüm Simcenter donanım ve yazılım araçları aynı mühendislik dilini konuşmaktadır. Bu sadece süreçte bir zaman tasarrufu değil, aynı zamanda daha kısa bir öğrenme ile hata risklerini en aza indirir.

4. Ses mühendisliği daha sezgisel olmaktadır

Ses mühendisliği karmaşık olmak zorunda değildir. Bununla birlikte, kullanımı kolay bir çözüm, işlevselliklerden uzak olmamalı ve akustik uzmanları hayal kırıklığına uğratmamalıdır. Simcenter’ın çözümü, kullanımı kolay ve verimli bir analiz aracı olmasıdır: kısa bir öğrenme eğrisine sahiptir ve her uzmanlık seviyesi için uygundur.

5. Peki ya uydu testi?

Şimdiye kadar Simcenter Neo platformumuzda bulunan işlevselliklere değindik. Açıkçası, Simcenter Testlab 18 sürümü, klasik platformda da zengin özellikler ile birlikte geliyor. Birini seçmek zor ama, özellikle uzay endüstrisindeki kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir özellikten bahsedebiliriz. Simcenter Testlab 18, yeni bir kapalı devre akustik kontrol işlevselliği sunuyor. Dünya çapında birçok uzay laboratuvarının aktif ortakları olarak yetenek ve bilgi birikimi, uzay aracının akustik yeterliliğine yönelik bir çözüm haline gelmektedir.

Yeni sürümle birlikte öne çıkan özellikleri aşağıdaki videoda bulabilirsiniz:

Posts created 104

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top