Test Ölçüm Mikrofonları Bakımı ve Muhafazası

Test Ölçüm Mikrofonları Bakımı ve Muhafazası

Dünya’nın önde gelen sensör üreticisi PCB Piezotronics firmasının geniş kullanım alanına sahip mikrofonları, doğru şekilde muhafaza edildiklerinde uzun süreler boyunca oldukça stabil olarak kalmaktadırlar. Mikrofonu oluşturan bileşenler oldukça kırılgandır ve yanlış kullanım sonucu kolaylıkla hasar görebilmektedirler.

Mikrofon diyaframı çok ince özel bir malzemeden yapılmıştır. Bu yüzden üzerinde toz, kir, nem gibi etkiler barındırmamalı ve çizik, yırtık, delik vb. hasarlar olmamalıdır. Mikrofon ucunda bulunan ızgara yapıdaki koruma başlığı, gerçek ses basınç seviyesinin geçmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır ve akustik olarak transparandır. Koruma başlığının tek işlevi, diyaframa temas edebilecek dış etkileri engellemektir ve bu yüzden mümkünse başlığın çıkarılmaması gerekir. Mikrofonların temizlenmesi tavsiye edilmemektedir ve eğer mikrofonu temiz ve kuru tutmak için bir önlem alınıyorsa, buna gerek yoktur. Koruma başlığını çıkarıp mikrofon diyaframını temizlemenin kesinlikle zorunlu olduğu durumlarda, üzerinde biraz alkol bulunan yumuşak pamuk bez kullanımı önerilmektedir. Mikrofonu kullanıma alınmadan ve güç beslemesi verilmeden önce diyafram üzerindeki alkolün tamamen kuruduğundan emin olunmalı, kesinlikle el sürülmemeli veya keskin ve sivri bir nesne temas ettirilmemelidir.

PCB Piezotronics mikrofonları, nem emici malzemeler gibi aksesuarlar sayesinde nemden uzak tutulur ve bu sayede belirtilen hassasiyet seviyesi korunur. Nose Cone (konik uç), mikrofon diyaframının türbülans etkilerinden korunmasını sağlar ve tasarımı sayesinde ses basınç seviyesinin engellenmeden ölçülmesi mümkündür.

Toz ve kir, sadece mikrofon performansını kötü yönde etkilemez, aynı zamanda preamplifikatör üzerine de olumsuz etkileri vardır. Eğer mikrofonun arka kısmında veya preamplifikatörün bağlantı bölgesinde toz veya kir oluşursa, temiz ve kuru hava sağlamak için kauçuk ampul şırıngalardan kullanarak temizlenmelidir. Test için hazırlık yapılırken preamlifikatör ve mikrofon, bağlantısı yapılmış halde tutulmalıdır. Mikrofon ve preamlifikatör kullanılmadığı zamanlarda, koruma başlıkları takılı halde kutularında saklanmalıdırlar. Doğru ve düzgün bir koruma şekliyle, mikrofonlarınız ve preamlifikatörleriniz stabil olarak kalacak ve yıllarca hassas sonuçlar vermeye devam edecektir.

PCB Piezotronics mikrofonlarının bakımı ve muhafazasıyla ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki videodan edinebilirsiniz.

Projelerinizde kullanmak için en uygun PCB Piezotronics mikrofonlarının seçimi hakkında bilgi edinmek ve proje hizmetlerimiz için lütfen DTA Mühendislik Test & Ölçüm Bölümü mühendisleriyle iletişime geçiniz.

Posts created 104

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top