Balistik Basınç Sensörleri

PCB Piezotronics balistik basınç sensörü

Balistik Basınç Sensörleri

PCB Piezotronics kırk yılı aşkın bir süredir hem Charge hem de ICP voltaj tiplerinde yüksek frekanslı ve dayanıklı kuvars içerikli balistik basınç sensörleri üretmektedir. 109 ICP serisi balistik basınç sensörleri, yanma sonucu oluşan gazların itme etkisinin neden olduğu termal şokları hafifletmek için ivmeyi kompanse eden bir yapıya ve seramik kaplı entegre bir diyaframa sahiptir. Ayrıca bu seri, montaj sırasında oluşan torkun neden olduğu sensör gövdesindeki gerinimi azaltmak amacıyla kelepçe görevi gören kaymalı bir somun içerir. ICP® entegre devresi, silahlar üzerindeki testlerde oluşabilecek şoklara karşı korunmuştur. 119 serisi‘nde olduğu üzere Charge tipindeki versiyonları da mevcuttur.

1970’lerin başında PCB, SAAMI (Sporting Arms and Ammunition Manufacturers’ Institute) üyeleri ile birlikte, sportif amaçlı silahların mühimmatları konusunda dayanım,doğruluk gibi özellikleri test etmek amacıyla belirli test standartları geliştirmiştir. Bu sebepledir ki; basınç sensörleri, mühimmatların seri atış testi standardına da uyumluluk göstermektedir. Bu standartta, eğri bir diyaframa sahip basınç sensörü ile doğrudan mermi kovanı üzerinden ölçüm alınır. PCB’nin SAAMI standartlarıyla ilgili bu tip çalışmaları sayesinde Conformal tipi sensörler, bu testlerde kullanılan bir sensör standardı haline gelmiştir. Model 117 Conformal sensörlerin, binlerce mermi ile yapılan çok tekrarlı testlerin sonrasında bile sağlam ve dayanıklı kalabildiği kanıtlanmıştır. Bu seriyle, uygulanan testler sırasında sensör arızası ile karşılaşmadan, namlu ömürlerini göz önünde bulundurarak, çok sayıda mühimmat yeterlilik testini başlatmak ve bitirmek mümkündür.

PCB geleneklerine bağlı kalarak, Conformal ve Case Mouth balistik ölçümleri için eksiksiz bir sensör serisi sunmaya devam etmektedir. Tüm sensörler NIST (National Institute of Standards and Technology)’in izlenebilir kalibrasyon değerlerine sahiptir. Kalibrasyon öncesi stabilizasyon amacıyla tüm balistik basınç sensörleri, yüksek basınçlardaki hidrolik çevrimlerle ve birçoğu test atışı olan PCB balistik atış aralığında sınanır. PCB Piezotronics, balistik laboratuarlarda yerinde kullanım için yüksek basınçlı statik kalibrasyon sistemi olan Model 905C ve K9905D ‘yi sunmaktadır.

PCB Piezotronics ICP basınç
PCB Piezotronics Charge basınç
ICP Pressure Transducers ››
Charge Mode Pressure Sensors ››
Conformal Pressure Sensors ››
Shot Shell Pressure Sensors ››


Geri tepme mekanizmaları, ultra yüksek frekanslı patlama, mühimmat ve silah testlerinizi güvenli sonuçlar ve uygun maliyetle gerçekleştirmenizi sağlayan PCB Piezotronics balistik basınç sensörleri, diğer sensör ve ekipmanları hakkında detaylı bilgi için DTA Mühendislik Test & Ölçüm Bölümü mühendisleriyle iletişime geçebilirsiniz.

Posts created 104

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top