Elektrikli Araçlar için Batarya Titreşim Testi ve Test Standartları

Elektrikli Araç satışları son birkaç yılda önemli ölçüde artmıştır ve yeni elektrikli araç satışlarının 2025 yılında toplam yeni otomobil satışlarının yaklaşık % 35’ine ulaşacağı tahmin edilmektedir.
Elektrikli aracın en kritik parçalarından biri olan Batarya, elektrikli araç üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir geliştirme sürecinde. Test standartları ve prosedürleri de sürekli olarak değerlendirilmekte ve güncellenmektedir.
Batarya teknolojisinin güvenliğini ve sağlamlığını sağlamak için akünün Titreşim ve Şok Testine tabi tutulması gerekir. Şu anda, Batarya için Titreşim ve Şok Testinde yaygın olarak kullanılan üç uluslararası test standardı vardır. Bunlar; UN 38.3, ISO 12405-1 ve SA J2380’dir. Yine de bazı araç üreticilerinin kendi test standartları vardır.

ISO 12405, test dizilerini Batarya Sistemi ve Elektronik Sistem olmak üzere iki bölüme ayırır.

Batarya ürün sistemi tipleri:
Hücre
Modül
Paket
Tüm Araçların Batarya Sistemi

IPA Amplifikatör teknolojisine sahip ETS Solutions Sarsıcı Serisi, Batarya titreşim ve şok testi standartlarının gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmıştır. Titreşim Kontrolcü yazılımı da test doğruluğunu sağlamak için geliştirilmiştir.
DTA Mühendislik olarak; Titreşim ve Şok Testi için Sarsıcı, Kontrolcü ve Veri Toplama Sistemlerini; anahtar teslim kurulum, devreye alma ve yetkin teknik destek hizmetiyle tek noktadan çözüm olarak tecrübeli mühendis kadromuz ile sunmaktayız.
Batarya titreşim testleriyle ilgili sorularınız için DTA Mühendislik Test Bölümü mühendisleriyle iletişime geçebilirsiniz.

Posts created 57

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top