Simcenter Testlab 2019.1: Yenilikler

Tüm dünyadaki geliştirme ekipleri, doğrulama merkezli mühendislik metotlarından, model tabanlı mühendisliğe geçiş yapıyor. Bu yaklaşımla beraber, mühendisler erken ürün performans tahmini için daha pratik yöntemler elde edebiliyor ve sistem odaklı geliştirmeyi destekliyorlar. Yükselişte olan bu endüstri trendi mühendislere, inovasyonu daha hızlı sağlamalarına olanak tanırken, ürünlerin dijital eşlerinin ortaya çıkarılması ile de daha büyük güven ve daha düşük maliyetlerde yapmalarına olanak sağlıyor.

Simcenter Testlab 2019.1 sürümü tam da bunun için yayınlandı. Yani, ürün geliştirmenin tüm aşamalarında test tabanlı verinin değerlendirilmesini ve kullanılmasını sağlamak için. Günümüzde test tabanlı bilgiler, ürün doğrulama ve sertifikasyonda anahtar bir rol oynarken, tasarım ve mühendislik evrelerinde test verisinin çok önemli olduğu bir döneme giriyoruz.

Simcenter Testlab 2019.1 sürümü, dijitalleşme trendine yeni bir boyut ekleyen ve fiziksel testlerin yeni rolünü etkin bir şekilde uygulayan yeni teknolojiler ve bir dizi fonksiyonel geliştirme sunuyor.

Bu sürümün öne çıkan başlıkları; model tabanlı sistem testi, bileşen bazlı transfer yolu analizi (Component-based TPA), aktif ses dizaynı, AVAS çözümleri, ses kalitesi mühendisliği, geçiş gürültüsü mühendisliği güncellemeleri ve Simcenter Testlab Neo’daki gelişmeler.

Model Tabanlı Sistem Testi

Model tabanlı sistem test çözümleri, fiziksel test ve simülasyon işlemlerini birleştiren benzersiz bir çalışma ortamı sunar. Simcenter Testlab 2019.1 simülasyon modellerini fiziksel test iş akışlarına yerleştirerek, mühendislik ekiplerinin ürün geliştirmeyi hızlandırma potansiyelini ortaya çıkarır.

Bileşen Tabanlı TPA ile NVH Sentezi

Yeni gürültü, titreşim ve sertlik (NVH) sentezi çözümü, bağımsız bileşen modelleri ve yüklerinden tam sistem NVH performansını tahmin etmek için bileşen tabanlı transfer yolu analizi (TPA) teknolojilerini kullanır. Mühendisler artık, tam olarak araç prototiplerinin hazır olmasını beklemeden ve varyasyonların her birini ayrı ayrı test etmek zorunda kalmadan birden fazla araç türünün NVH performansını karakterize edebilir. Mühendislerin, seçilen bileşenlerin farklı varyasyonlarının etkisini tahmin etmek için gelişmiş what-if senaryolarını incelemelerini ve tasarım sürecinden önceki aşamalarda da daha hızlı bir şekilde titreşim ve gürültü değerlendirmesine olanak sağlar. Bu bileşen tabanlı çözüm paketi, tüm TPA sürecini efektif ve verimli bir şekilde desteklemek için gereken tüm özellikleri sunar.

Araç Geçiş Gürültüsü Mühendisliğindeki Trendler

En güncel uluslararası gürültü yönetmeliklerini karşılamak için, Simcenter Testlab 2019.1, geçiş gürültüsü mühendisliği için birçok güncelleme getirmiştir. Tüm dünyada Akustik Araç Uyarı Sistemi (AVAS) gereksinimi şartı uygulanmaktadır ve otomotiv üreticileri içten yanmalı motora sahip araçlarının geçiş gürültüsü seviyelerini sürekli olarak azaltmakta zorlanıyorken, elektrikli araç üreticilerinin şimdilerde düşük hızdaki sürüşlerde yapay sesler ekleme gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu sürüm bu iki trend için çözümler sunuyor.

Aktif Ses Dizaynı

Elektrikli taşıtların sessiz çalışması, bir markanın kendi araçlarına, kimliğini yansıtan yeni sesler ekleyerek, kendine özgü sürüş deneyimleri yaratma fırsatları sunar. Simcenter Testlab’daki yeni modül olan Sound Designer, aracın orijinal sesine benzersiz bir imza eklemenize olanak sağlar. Sentezlenen son ses, gerçek zamanlı olarak sürüş parametrelerine dayanır. Dahası, Sound Designer hem dış, hem de iç mekan akustik mühendisliği için mükemmel bir araçtır. Elektrikli otomobiller için yeni sesler sağlamanın yanı sıra, istenildiği takdirde içten yanmalı motorlu araç gürültüsünü geliştirmek için de kullanılabilir.

Ses Kalitesi Mühendisliği

Ses kalitesi mühendisliği, endüstriler arasında bir markalaşma unsuru olarak önem kazandığından, Simcenter Testlab 2019.1, bu alanda büyük gelişmeler ortaya koyuyor. Bu sürümde, ses kalitesi mühendisliği çözümleri, gelişmiş ses oynatımı, analiz, ek ölçümler ve çok daha fazlası için temel işlevlerle genişletilmiştir.

Simcenter Testlab’daki Diğer Gelişmeler

Simcenter Testlab 2019.1, kaçırmak istemeyeceğiniz birçok çeşitli yenilikler ile birlikte geliyor. Tabii bu yeniliklerden bazıları da Simcenter Testlab yazılımımızın geleceği olan Testlab Neo tarafında gerçekleşmiş durumda.

Ayrıcalıklı Simcenter Testlab kullanıcılarından biri misiniz? Bu sürüm hakkında bilgi edinin, yeni özellikleri ve güncellemeleri test edin, yazılımınızı bugün yükseltin.

Posts created 57

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top